Είσοδος Επικοινωνία Περιεχόμενα Links Χαιρετισμός


ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΝΣΑΣΑΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΟΥ

 

 
Η απροβλεπτος μέχρι προ διετίας μόλις πανδημία των ημερων μας,  μας στέρησε και τον σεβαστό και πολυφίλητο αδελφό μας, Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο,τον Μικραγιαννανίτη,τον υποδειγματικό μοναχό και ιερέα, τον σπάνιο Διδάσκαλο και Σχολάρχη της Αθωνιάδος, τον κατά κυριολεξίαν θυσιαστικό ιεραπόστολο Αρχιερέα και μέχρι θαυμασμού σεμνό και ταπεινό Άνθρωπο και γόνο σεβασμίας πολυτέκνου οικογενείας.

Της ευλογημένης αυτής οικογενείας τον νεώτερο υιό, τον επίσης σπάνιο σε Χάρι Θεού και ήθος Ευαγγελικό πεφιλημένο μου ιερομόναχο Νεκτάριο, είχα την ευλογία να χειροτονήσω εις Διάκονον (1992) και εις Πρεσβύτερον (1994). 

Αδελφικός φίλος μου μισού αιώνος ο Νικηφόρος, από αυτούς που δεν ξεπερνούν τα πέντε δάκτυλα, ο γινώσκων τα κατεμέ εσώτατα και αείποτε πλησίον μου δια της προσευχητικής του μνήμης και της Ευαγγελικής παραμυθίας του αλλά και της μυστηριακής του επιστηρίξεως κατά τους περισπασμούς της αθλιότητος του νυν καιρού. 

Το παλαίφατο Πατριαρχείον Αλεξανδρείας στερείται ενός, θα τολμούσα να πώ, ανεπαναλήπτου εν πολλοίς Αρχιερέως,του επί σειράν ετών αυτοθυσιαστικώς διακονήσαντος το ιεραποστολικό του χρέος, προκειμένου το Φώς Χριστού,να φαίνη εις το διηνεκές τον εν Αφρική λαόν Του. 

Αιωνία αυτού η μνήμη! 

+ Ο Πριγκηποννήσων Δημήτριος 

Πρίγκηπος, 28η Ιουλίου 2021.

Αιωνία αυτού η μνήμη!ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΝΣΑΣΑΣ
ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΟΥ

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του εξ ημών μεταστάντος αειμνήστου Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ετέλεσε σήμερα Σάββατον, 31ην Ιουλίου 2021, εν τω Ι.Ναώ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πριγκήπου, ο Ποιμενάρχης ημών Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, αδελφός εν Χριστώ και φίλος του μεταστάντος.

       Αιωνία αυτού η μνήμη!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.